معدنی ها /صنعت مس اکنون توجه خود را به این موضوع معطوف کرده که جنگ تجاری فزاینده میان دو اقتصاد بزرگ جهان چه تأثیری بر سرمایهگذاریهایی خواهد داشت که برای پاسخ به تقاضای آینده این فلز حیاتی در صنایع الکتریکی ضروری هستند.
تلاشهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای بازتعادل در تجارت جهانی – از جمله اعمال تعرفه ۱۴۵ درصدی بر واردات چین – و پاسخ تلافیجویانه پکن، افق رشد اقتصاد جهانی را تیره کرده است، آن هم در شرایطی که هزینههای اعتباری در حال افزایش و بازار اوراق قرضه دستخوش نوسانات شدید است. این ترکیب سمی برای تصمیمسازان میلیارد دلاری در زمینه توسعه منابع مس، خطرناک به نظر میرسد.
گرچه چنین پروژههایی بر اساس پیشبینیهای بلندمدت عرضه و تقاضا طراحی میشوند، اما سرمایهگذاران و تأمینکنندگان مالی پس از تجربه زیان در دورههای رکود قبلی، اکنون با احتیاط بیشتری وارد عمل میشوند.
مدیرعامل شرکت آنتوفاگاستا، ایوان آریاگادا، در رویداد هفته معدن «سسکو» در سانتیاگو گفت: «سرمایهگذاران، بهویژه در حوزه معدن، برای سرمایهگذاری بلندمدت نیازمند اطمینان بیشتری هستند. بنابراین این وضعیت میتواند به کاهش سرمایهگذاریها یا تأخیر در تصمیمگیریها منجر شود.»
در شرایطی که جهان برای برآورده ساختن تقاضای آینده، نیازمند جهشی در تولید است، کاهش سرمایهگذاری دقیقاً همان چیزی است که صنعت به هیچ وجه توان تحملش را ندارد – مگر اینکه جنگ تجاری، تقاضا برای مس و روند جهانی الکتریکیسازی را بهطور جدی تحت تأثیر قرار دهد.
با توجه به گذار انرژی، نوسازی زیرساختهای شبکه برق، و انفجار آتی مراکز داده در آمریکا، صنعت باید طی ۱۰ سال آینده حدود ۷.۵ میلیون تُن مس جدید از پروژههایی تولید کند که هنوز حتی تأیید رسمی نگرفتهاند – بنا بر برآورد گروه CRU.
در این هفته، پاسخ صنعت به این چالش، تأکید بر لزوم همکاری بیشتر، پذیرش فناوریهای نوین، و برونسپاری فعالیتهای جنبی مانند آب و انرژی بوده است./mining.com